BA_SEPA_ACC_Afb11

Met Accept over op SEPA

Betaalopdrachten en incasso

In Accept Financieel is het mogelijk om SCT- (SEPA Credit Transfer) en SDD-bestanden (SEPA Direct Debit) aan te maken. Daarnaast kunnen machtigingen t.b.v. incasso’s worden bijgehouden. Tot 1 februari 2014 zal Accept ook nog het bestandsformaat Clieop03 blijven ondersteunen.

Om in Accept Financieel betaalopdrachten in PAIN-formaat aan te kunnen maken dient u bij het betreffende BANK-dagboek de BIC en IBAN in te voeren. Werkt u ook met de incasso module dan dient u ook uw mandaatnaam en ’id’ in te voeren. Deze laatste twee ontvangt u van uw bank zodra u een Europees incassocontract afsluit.

IBAN & BIC

In Accept Financieel is het mogelijk om zowel bij debiteuren als crediteuren een BIC-code vast te leggen alsmede het IBAN-nummer.

Na invoering van het bankrekeningnummer en selectie van de bijbehorende BIC-code wordt het IBAN-nummer automatisch gegenereerd. In het boekhoudprogramma zijn de BIC-codes van alle Nederlandse banken vastgelegd. Indien een bankcode ontbreekt dan kunt u deze handmatig vastleggen.