Accept - Financieel

SBR - aangifte

Met de module ‘SBR - aangifte’ (voorheen ‘elektronische aangifte’) kunt u de aangifte voor de omzetbelasting (OB) en de opgaaf van de intracommunautaire prestaties (ICP) genereren.
 

Aanmaken

De gegevens voor uw aangifte of opgaaf worden automatisch uit uw administratie opgehaald. Nadat alle gegevens succesvol zijn opgehaald, genereert het programma (automatisch) een SBR-bestand. De inhoud van dit bestand kan worden weergegeven in de geïntegreerde SBR Viewer. Door de overzichtelijke manier van weergeven hoeft u als gebruiker geen verstand te hebben van de complexe SBR-taxonomie.
 

Communicatie

Nadat u een SBR-document heeft aangemaakt, kunt u dit met behulp van de SBR Communicator verzenden naar de betreffende instantie. Het programmaonderdeel waarmee u SBR-documenten kunt versturen heeft veel weg van een e-mailomgeving. Zo is er onder meer een inbox aanwezig waarin retourberichten van overheidsinstanties en banken kunnen worden opgeslagen. Daarnaast blijven eenmaal verstuurde SBR-documenten beschikbaar zodat zij op een later tijdstip altijd nog geraadpleegd kunnen worden.
 

Directe communicatie

Een belangrijk voordeel van de SBR-aangiftemodule is dat de communicatie rechtstreeks met de belastingdienst plaatsvindt. Hierdoor hoeft u als gebruiker wanneer u over een eigen PKI-overheidscertificaat geen extra kosten per te verzenden document te betalen.

Certificaat

SBR Documenten dienen vanaf 2014 exclusief via Digipoort naar de belastingdienst te worden verzonden. Om te communiceren met Digipoort wordt er gebruik gemaakt van een PKI-overheidscertificaat. Dit is een ander certificaat dan dat in het verleden voor het BAPI kanaal werd gebruikt. Wanneer u (nog) niet over een eigen PKI-overheidscertificaat beschikt, kunt u door middel van een verzamelcertificaat toch communiceren met Digipoort. Accept biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van zo’n verzamelcertificaat. Klik hier voor meer informatie over het PKI- overheidscertificaat en het verzamelcertificaat.

Klik hier voor meer informatie over het PKI-overheidscertificaat »