Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten. In onderstaand overzicht zijn ook de door Accept uitgegeven persberichten opgenomen.

Andere nieuwsitems: « Vorige Nieuwslijst

Persbericht: SBR Verwerker gereed voor bŤtaversie NT11

04-11-2016

NT11-bŤta geÔmplementeerd in SBR Verwerker

Op 28 oktober jl. is de bŤta versie van de Nederlandse Taxonomie voor 2017 (de NT11) gepubliceerd. Verschillende partijen hebben zich in aanloop naar deze publicatie negatief uitgelaten over de NT11. Een veel gehoord kritiekpunt was de relatief late publicatiedatum. Softwareleveranciers zouden hierdoor onvoldoende tijd hebben om de nieuwe taxonomie te implementeren.

Dat niet alle leveranciers problemen hebben met het uitkomen van de NT11 bleek tijdens het ICT Accountancy Jaarcongres 2016. Op dit congres, dat nog geen week na het uitkomen van de taxonomie plaatsvond, demonstreerden de ontwikkelaars van de SBR Verwerker de nieuwe taxonomie reeds in zijn geheel te hebben geÔmplementeerd.

Deelnemers aan het congres werd de mogelijkheid geboden om kennis te maken met een demoversie van de SBR Verwerker. In deze versie konden SBR rapportages voor zowel de Kamer van Koophandel (entiteiten: micro, klein, middelgroot en groot) als het CBS worden gegeneerd volgens de nieuwe taxonomie.
 

Over de SBR Verwerker

De SBR Verwerker representeert een dynamisch formulier dat wordt uitgeleverd als webservice. Met de SBR Verwerker worden andere software leveranciers alsmede grote accountantskantoren in staat gesteld om hun klanten een complete SBR oplossing aan te bieden.

De SBR Verwerker omvat een pallet aan webservices die optioneel kunnen worden ingezet. Het dynamische formulier, dat wordt gegeneerd op basis van de NT11 en de BT11, vormt het hart van de oplossing. Binnen de SBR Verwerker kunnen andere SBR webservices worden aangeroepen. Deze webservices zijn onder meer in staat tot het genereren, het valideren, het tonen (renderen) en het verzenden van een SBR document (XBRL).

De generieke opzet van de verwerker zorgt ervoor dat nieuwe taxonomieŽn of wijzigingen in een bestaande taxonomie op zeer korte termijn beschikbaar kunnen worden gesteld. Een ander voordeel van de generieke programmaopzet ligt in de koppelingsmogelijkheden; de SBR Verwerker kan probleemloos worden geÔntegreerd in bestaande software.
 

Meer weten?

Voor meer informatie over de SBR Verwerker en de hieraan gerelateerde SBR webservices kunt u terecht op de website http://www.sbrwebservices.eu. Ook wanneer u mogelijkheden ziet tot samenwerking, horen wij graag van u.

Nieuwsitem heeft betrekking op Persbericht: SBR Verwerker gereed voor bŤtaversie NT11 - URL:https://www.acc.nl/Bedrijfsgegevens-Nieuws-2358&zoomitem=4
Andere nieuwsitems: « Vorige Nieuwslijst